Igračke bolnica

Prilikom ostvarivanja kontakta sa humanitarnim udruženjem “Anđeli Severa” iz Bačke Topole,gradićem udaljenim 30-tak kilometara od Subotice I ostvarivanjem jedne zaista lepe saradnje organizovana je prva zajednička akcija prikupljanja igračaka za dečije odeljenje I odeljenje neonatologije u opštoj bolnici u Subotici .

Ovoj akciji se pored ova dva udruženja pridružila I neformalna grupa na facebook-u “Obrok za porodicu Subotica” , “Gradsko udruženje “GU Autizam” i “udruženje Zajedno” I samim tim se na 5 lokacija,4 u Subotici I jednoj u Bačkoj Topoli radilo uporedno prikupljanje donacija.

U našim prostorijama su bila konkretno određene 2 dana predodređena za donošenje donacija gde se u trajanju od 4 sata jednog I 6 sati drugog dana prikupila zaista velika količina igračaka ,izuzetno očuvanih a mahom I novih igračaka,bojanki,knjiga,bojica,slagalica…

Sam uspeh ove akcije ,i ono što je možda izdvaja od ostalih je što smo podstakli same melišane koji su u 90 % slučajeva bili ti koji su želeli da dostave svoje igračke,svesno se odričući I nekih ne jeftinih igračaka kako bi svojim vršnjacima koji moraju tokom lečenja da borave u bolnici ulepšali te dane lečenja kako bi im prošli uz igru I druženje.

Kao I prethodne I ova je prošla uz maksimalnu medijsku podršku I kako sama najava akcije ispraćena je I dostava prikupljenih donacija nadležnima u dečijem odeljenju bolnice.

Tokom primopredaje koja je bila 30 marta 2021 godine najavljena je još jedna akcija u kojoj će se prikupljati hemija I sredstva za ličnu higijenu I posteljina za krevete.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Finansijski izveštaj 2021.

DONACIJE POJEDINCA  111640,62 DONACIJE KOMPANIJA 137564,00 TROŠKOVI KANCELARIJE 13651,00 REKLAMNI MATERIJAL 8000,00 BANKARSKI TROŠKOVI 13280,00 TROŠKOVI ZA REALIZACIJU AKCIJA 18403,89 TROŠKOVI ZAKUPA 47520,71