Hemija bolnica

Kao u najavi prilikom akcije prikupljanja igračaka za dečije odeljenje opšte bolnice Subotica, akcija prikupljanja sredstava za ličnu higijenu tako i posteljine je pokrenuta , i naravno opet u saradnji sa našim dragim prijateljima iz udruženja “Anđeli Severa” iz Bačke Topole.

Akciju su građani odmah prepoznali I ni ovaj put nas nisu izneverili i zaista pokazali kako Subotica zaista ima veliko i humano srce,i svojim donacijama zaista pomogli da se prikupe najosnovnija sredstva za održavanje lične higijene naših mališana. Samoj akciji se ovom priliko pridružilo i udruženje “Stefan Bunijevac” iz Obrenovca donacijom veće količine pelena raznih veličina Ii drugih sredstava za higijenu i naravno “Stefan Doo” iz Arilja koji su se ovoj akciji pridružili donirajući 30 posteljina i 30 dečijih jastuka sa dečijim motivima iz svog asortimanskog programa. 

Potrebe dodatnih aparata dobijenih od načelnice dečijeg odeljenja nismo uspeli da pribavimo, ali kontaktom sa fondacijom NJKV Katarine Karađorđević, uz želju da pomognu ostvaren je kontakt i otvorena prilika da se uz mail sa potrebnim aparatima upućenim od strane bolničkog osoblja pribave sredstva za nabavku potrebnih aparata.

Predaja prikupljenih donacija se obavila 01.06.2021. sa medijskom podrškom , i sama akcija je dodatno učvrstila prijateljske I saradničke odnose ova dva humanitarna udruženja,i otvorila jedno novo I prelepo poznanstvo I lepu saradnju humanog karaktera
koju su I građani Subotice I Bačke Topole prepoznali I podržali.

Naravno ovo je sve samo jedan početak prijateljskih odnosa ova dva udruženja koja će u
budućnosti usko sarađivati I nastaviti sa dobrim delima I lepim akcijama za socijalno
ugrožene građane I decu sa smetnjama u razvoju.