Igračke bolnica

Prilikom ostvarivanja kontakta sa humanitarnim udruženjem “Anđeli Severa” iz Bačke Topole,gradićem udaljenim 30-tak kilometara od Subotice i ostvarivanjem jedne zaista lepe saradnje organizovana je prva zajednička akcija prikupljanja igračaka za dečije odeljenje I odeljenje neonatologije u opštoj bolnici u Subotici. leo.

Ovoj akciji se pored ova dva udruženja pridružila I neformalna grupa na facebook-u “Obrok za porodicu Subotica” , “Gradsko udruženje “GU Autizam” i “udruženje Zajedno” I samim tim se na 5 lokacija,4 u Subotici I jednoj u Bačkoj Topoli radilo uporedno prikupljanje donacija.

U našim prostorijama su bila konkretno određene 2 dana predodređena za donošenje donacija gde se u trajanju od 4 sata jednog I 6 sati drugog dana prikupila zaista velika količina igračaka ,izuzetno očuvanih a mahom I novih igračaka,bojanki,knjiga,bojica,slagalica…

Sam uspeh ove akcije ,i ono što je možda izdvaja od ostalih je što smo podstakli same melišane koji su u 90 % slučajeva bili ti koji su želeli da dostave svoje igračke,svesno se odričući I nekih ne jeftinih igračaka kako bi svojim vršnjacima koji moraju tokom lečenja da borave u bolnici ulepšali te dane lečenja kako bi im prošli uz igru I druženje. 

Kao I prethodne i ova je prošla uz maksimalnu medijsku podršku I kako sama najava akcije ispraćena je I dostava prikupljenih donacija nadležnima u dečijem odeljenju bolnice.

Tokom primopredaje koja je bila 30 marta 2021 godine najavljena je još jedna akcija u kojoj će se prikupljati hemija I sredstva za ličnu higijenu I posteljina za krevete.