O nama

Udruženje je prvobitno osnovano kao grupa na društvenim mrežama 15.03.2020. godine za pomoć starijim sugrađanima tokom nastanka pandemije u celoj zemlji pod nazivom “Vanredno stanje Subotica”. U vrlo kratkom roku veliki broj sugrađana je prepoznao rad grupe i broj članova se velikom brzinom povećavao iz dana u dan.Po isteku vanrednog stanja,grupa se registruje preko APR-a kao i zvanično humanitarno udruženje gde se kao primarna delatnost baca akcenat na prikupljanje i podelu polovne garderobe socijalno ugroženom stanovništvu na teritoriji opštine Subotica.

Tokom ovih godinu dana postojanja imamo iza sebe preko 20 uspešnih akcija tokom kojih je prikupljeno preko 2 tone garderobe,podeljeno oko tona garderobe i preko 100 porodica kojima smo pružili pomoć kako u namirnicama,nameštaju ili garderobi.U protekloj godini imamo i dve akcije kao što su prikupljanje školskih torbi i pribora za školu za školsku 2020/2021 godinu gde je prikupljeno i podeljeno 40-tak kompleta,i novogodišnju akciju prikupljanja novogodišnjih paketića koja je obradovala 77 mališana.U decembru 2020 godine dobijamo i naše zvanične prostorije od grada Subotica.

Tokom 2021 godine pored nastavka naših redovitih akcija prikupljanja i podele garderobe,i pored udruživanja i ostvarivanja saradnje sa drugim sličnim udruženjima beležimo još dve lepe humanitarne akcije za opštu bolnicu Subotica,za dečije odeljenje i odeljenje neonatologije.U prvoj je prikupljen pun kombi igračaka uz pomoć humanih sugrađana dok je druga akcija donacijom obezbedila dečijem odeljenu zavidnu količinu sredstava za higijenu,vlažnih maramica,pelena ,posteljine takođe dečije odeljenje.

U narednom periodu su u pripremi akcije za novu školsku godinu,takođe novogodišnji paketići pred kraj godine,nekoliko humanitarnih bazara i radi se na otvaranju novih prihvatnih centara van teritorije opštine Subotica .

Od 2021 godine u samom udruženju se uvodi kartoteka gde se vodi evidencija korisnika naših usluga kako bi imali bolji uvid u samim članovima i broju članova svakog domaćinstva.

Sve naše akcije su maksimalno ispraćene medijski od kojih imamo veliku podršku i koji su uvek radi da nam pomognu u cilju promovisanja svake akcije kao i samih rezultata postignutih na svakoj od sprovedenih akcija.Sve je transparentno i sve uz prateću potrebnu dokumentaciju u skladu sa zakonom i pravom ,i jasno naglašeno kako bi svi koji su se priključili znali gde su zaista njihove donacije završile i za šta su iskorišćene.

Kontaktirajte nas